EMS trening po mišljenju mnogih stručnjaka u oblasti fitnesa budućnost treniranja. Elektromišićna stimulacija je najbrži, najbezbedniji i najefikasniji način da postignete vaše ciljeve bez obzira koliko su ambiciozni. Sve veći broj ljudi je zainteresovan za EMS trening. Beograd kao jedan od većih gradova u regionu je pokazatelj toga da je popularnost ovog vida treniranja u porastu.

Govorili smo o tome šta je EMS trening. Sada želimo više pažnje da posvetimo posebnom sistemu koji se koristi pri ovoj vrsti treniranja, AQ8 System.

Kombinacijom EMS treninga sa AQ8 sistemom dobijamo spoj koji konvencionalno treniranje čini suvišnim i zastarelim. U tekstu koji sledi navešćemo zašto je AQ8 System najbolji izbor kada se odlučite za EMS trening.

AQ8 System je dizajniran i proizveden u Španiji i predstavlja prvi bežični uređaj koji pruža potpunu autonomiju u toku vežbanja, bez kablova i sa ogromnim dometom. Neke od velikih prednosti ovog uređaja su te što istovremeno može vežbati 8 osoba. To pruža neograničene mogućnosti kao što je grupni trening: u paru, sa prijateljima, timovi koji se međusobno takmiče, plesne grupe itd. Sve ovo je moguće organizovati unutar našeg studia u zatvorenom prostoru ali AQ8 System se može koristiti i na otvorenom prostoru. Sve ovo je moguće zahvaljujući bežičnom prijemnom modulu koji se nosi direktno na odelu, osim toga prijemni modul može raditi 12h bez punjenja. Domet signala prijemnog modula je minimalnih 100m do maksimalnih 5000m. Savršeno se uparuje sa Biosuit-om kroz našu ekskluzivnu RF tehnologiju. Trajanje baterije takođe podatak kojim se ponosimo jer omogućava 48h autonomije.

AQ8 System EMS trening

Još jedna bitna stavka koju moramo pomenuti kada je u pitanju grupni trening. AQ8 System istovremeno može koristiti 8 osoba, sa sinhronizovanim ili individualnim podešavanjima, što ostavlja prostora da svaki korisnik ide svojim tempom ali da prati trening koji je predviđen za celu grupu.

EMS treninzi ne pomažu samo pri oblikovanju tela i kod mršavljenja već dobro utiču i na zdravlje. Elektromišićna stimulacija smanjuje bolove u kičmi, pospešuje ubrzan gubitak telesnih masti, mršavljenje, smanjuje celulit i ojačava imuni sistem. Telo AQ8 impulse prepoznaje kao pojačanu prirodnu mišićnu tenziju, čime se postižu odlični rezultati uz maksimalnu udobnost. Ovo je najbezbedniji način treniranja: ne vrši pritisak na zglobove, što znači da ovaj sistem mogu svi koristiti i videti prave rezultate – nezavisno od veličine, uzrasta ili nivoa fizičke spremnosti. EMS treninzi se preporučuje kako za mlade od 18 godina tako i za starije od 90 godina.

Moguće je i kombinovanje AQ8 EMS treninga sa alternativnim konceptima kako bi se proširile poslovne prilike kao što je ponuda za kompleksna rešenja za treniranje: TRX, Hiit, ples, CrossFit, boks itd.