EMS je skraćenica od Električna Mišićna Stimulacija. Ovaj tip treninga je dobar način da poboljšate svoju kondiciju, tonirate svoje telo i ojačate mišiće za mnogo manje vremena od redovnog vežbanja. Glavna prednost koju pruža EMS trening je to što značajno štedi vreme, za ovakav trening potrebno je 20 - 25 minuta vežbanja da bi postigli isti efekat koji bi imali za vreme aktivnog treniranja u trajanju od 90 minuta i više. Ova tehnika treniranja omogućava aktiviranje svih mišića istovremeno a kako su oni pod dejstvom elektro impulsa, bez obzira na jačinu kontrakcije, zglobovi ostaju rasterećeni. Osim istovremenog delovanja na sve mišiće EMS trening pruža mogućnost ciljanog delovanja na određene mišiće. Pored toga ovom tehnikom moguće je doći i do dubljih slojeva koji je uobičajenim pokretima teže aktivirati.

Upravo to je razlog zbog čega je EMS trening veoma popularan među svim vežbačima, bilo da se radi o rekreativcima, rekovalescentima ili profesionalnim sportistima.

Navešćemo još neke prednosti elektrostimulacije mišića:

- pravilno i kontrolisano gradi mišiće, ali uz manje napora
- odličan je za mršavljenje, gubitak masti iz tela
- idealno oblikovanje tela
- sigurniji oporavak nakon povreda
- poboljšava protok krvi i tkivima oko mišića (uklanjanje celulita)
- ciljano aktivira određene grupe mišića
- efikasan je u borbi protiv osteoporoze
- oslobađa od stresa

Preporučljivo je da vežbanje uz pomoć EMS tehnologije obavljate dugoročno i redovno, kao i uobičajeno tretiranje. Jačina mišića se može održavati isključivo redovnim treniranjem. Ukoliko duže vreme zapostavite treniranje mišići će se vratiti u prvobitno stanje.

Elektromišićna stimulacija je potpuno bezbedan postupak. Objašnjenje je krajnje jednostavno. Naši mišići konstantno rade. Tokom ovog procesa, svaki pokret je iniciran malim unutrašnjim električnim pulsom. Tokom treninga sa elektromišićnom stimulacijom, ovaj puls se jednostavno pojačava sa dodatnim pulsom koji dolazi spolja. Upravo to je razlog zbog koga telu puls poznat. Ovaj puls koji dolazi spolja nije opasan po nervni sistem i srce. Mašine koje se upotrebljavaju pri treniranju koriste veoma mali električni napon i ispunjavaju sve EU direktive koje važe za medicinske uređaje. EMS trening nije ništa više naporan od standardnog treninga. U zavisnosti od inteziteta treninga na kraju vežbanja trebaće vam odmor i čaša vode.

Veliki broj ljudi može koristiti EMS treniranje ali postoje određena zdravstvena stanja koja moramo izdvojiti. EMS trening ne možete koristiti u sledećim slučajevima: epilepsija, pejsmejker, trudnoća, ozbiljan poremećaj cirkulacije, abdominalni i ingvinalni poremećaj, tuberkuloza, tumor, ateroskleroza u poodmaklom stadijumu, poremećaj arterijske cirkulacije, ozbiljna neurološka oboljenja, dijabetes, oboljenja praćena groznicom, akutnim bakterijskim ili virusnim infekcijama kao i ozbiljan poremećaj krvarenja – hemofilija.

Da biste mogli da se prijavite za EMS trening morate imati najmanje 18 godina, dok gornja granica ne postoji.

Porodilje takođe se mogu oprobati u EMS treniranju ali tek 6 nedelja nakon porođaja. Postoji veliki broj studija koje ukazuju na to da EMS brzo i efikasno trenira duboke mišiće karličnog dna. Pozitivni efekti se prirodno odnose na sva vezivna tkiva i strukture kože koji su istegnuti ili preopterećeni tokom trudnoće.

EMS predstavlja rešenje za razne situacije, pa se EMS trening upražnjava u situaciji kada želite da izgubite višak kilograma i da oblikujete svoje telo. Uspešan je takođe kod borbe protiv celulita. Na kraju možete iskoristiti vežbanje uz EMS i za rast mišića i to veoma brzo.

Rezultati su veoma brzo uočljivi. Već nakon prvog treninga osetiće te se vitalnije. Rezultati će biti vidljivi najverovatnije već nakon 6 nedelja. To zavisi od kondicije na početku treniranja i načina ishrane. Naša preporuka je jedan do dva treninga nedeljno u trajanju od 20 minuta.

EMS trening EMS trening EMS trening EMS trening EMS trening

FullFit fitnes centar nudi individualni EMS trening, ali i EMS u paru. Detaljnije informacije o ovim treninzima pogledajte na stranici usluge.